◊ توضیحات:
همبندی اضافی در ساختمان ها که همبندی کمکی یا محلی نیز نامیده می شود،مکمل همبندی اصلی بوده و به منظور هم ولتاژ کردن نقاطی که همزمان در دسترس هستند,اجرا می شود.
اتصال دادن بدنه هادی تجهیزات الکتریکی و هادی های بیگانه که همزمان در دسترس هستند،به ترمینال اصلی زمین،باعث ایجاد یک منطقه هم پتانسیل می شود.در منطقه هم پتانسیل،ولتاژهای بوجود آمده در اثر وجود اتصال فاز به زمین،به شدت کاهش خواهند یافت.
همبندی اضافی در محیط های مرطوب و نمناک (حمام،سونا،جکوزی,…) اجباری است.همچنین در هرجایی که کمترین شکی نسبت به کارایی وسایل قطع خودکار مدار وجود داشته باشد الزامی است.
همبندی اضافی ممکن است کلیه تاسیسات،قسمتی از آن و یا یک دستگاه یا وسیله یا محل را دربرگیرد. این همبندی باید موارد زیر را شامل شود:
- بدنه فلزی کلیه تجهیزات الکتریکی نصب ثابت ( مانند : یخچال وفریزر، ماشین ظرف شویی و لباس شویی، اجاق، توستر، هواکش، آب گرم کن برقی، مایکروفر، … )
- بدنه فلزی کلیه تاسیسات غیرالکتریکی ( مانند : لوله های فلزی فاضلاب، لوله های فلزی سزمایش و گرمایش، کابینت و قفسه بندی فلزی، سینک ظرف شویی، لوله های فلزی آب گرم و سرد، داکت های فلزی هوا رسان، لوله گاز رسانی، سینی کابل های فلزی، رادیاتورها و حوله خشک کن های فلزی و … )
- اجزای اصلی فلزی ساختمان ( مانند : ستون ها، چارچوب ها، … )
- هادی های حفاظتی مدارهای الکتریکی ( مانند : مدارهای پریز و روشنایی و … )
هم اکنون میتوانید دستورالعمل طرح و اجرای همبندی اضافی در ساختمان ها را که حاصل تلاش و تالیف کارگروه اصلی برق کشور است، به صورت رایگان و با لینک مستقیم از سیت ویل دریافت نمایید.
◊ مشخصات فایل:
• فرمت فایل : PDF
• حجم فایل (بر حسب مگابایت) : 3
•رمز فایل : www.ciitvil.com
◊ دانلود با لینک مستقیم :
دانلود دستورالعمل طرح و اجرای همبندی اضافی در ساختمان ها